Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 23. december 2009

Kendte kræver stop for Botox-testning på dyr

Endnu flere kendte personligheder har tilsluttet sig kravet om at sætte en stopper for de grusomme Botox-tests, som flere tusinder forsøgsdyr udsættes for hvert år. Denne gang er det den populære engelske skuespiller og instruktør Ricky Gervais, som er den kreative mastermind bag BBC-produktionen The Office, og musikeren Chrissie Hynde, som bl.a. er kendt som frontfigur i gruppen The Pretenders. 

Forældede metoder
Botox – som er det populære navn for de forskellige botulinumgift-produkter – bruges over hele verden som et middel mod rynker. Men dyrene betaler prisen: hver eneste vareparti skal testes, og det sker på forsøgsdyr. Under den meget kritiserede test får mus sprøjtet botulinumgift i bughulen, hvilket resulterer i, at dyrenes mavemuskler gradvist lammes, så de til sidst ikke kan trække vejret og bliver kvalt. Dyrene får intet smertestillende under proceduren. Denne smertefulde metode bliver stadig brugt på trods af, at der allerede findes et anerkendt alternativ, hvor man slet ikke bruger forsøgsdyr.

International kampagne
Forsøgsdyrenes Værn har i samarbejde med dyreværn over hele verden i flere år arbejdet ihærdigt på at få testen fjernet fra listen over godkendte testmetoder. Læs mere om Botox-kampagnen hér.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: