Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 29. december 2009

Indien har forbudt elefanter i cirkus og zoologiske haver

Indien viser vejen: de cirka 140 elefanter, der indtil nu har levet et unaturligt liv i cirkus og zoologiske haver skal flyttes til naturreservater. Der kan de frit bevæge sig, mens de stadig holdes under observation af uddannede elefantpassere.

Et bedre liv
Elefanter er store dyr og har behov for store områder, hvor de kan vandre omkring. Flytningen vil uden tvivl på alle måder gavne elefanterne, da undersøgelser viser, at elefanter i fangenskab både har et ringere helbred og et kortere liv. Det forventes, at elefanternes tilstedeværelse i naturreservater vil bidrage til en fremgang for økoturismen i de pågældende områder.

Ingen overvejelser om større frihed for elefanterne i Danmark
Herhjemme roser man det nye anlæg i Københavns Zoo til skyerne. Her kan de store dyr bevæge sig på fulde 10.730 kvm, hvilket godt nok er en femdobling i forhold til det gamle anlæg, men stadig kun lidt over banestørrelsen på Danmarks nationalstadion, Parken. Og de forhold, elefanter og andre dyr har i cirkus rundt omkring i landet – hvor de lever et liv med utallige begrænsninger, i strid med deres natur – giver sjældent overskrifter i aviserne. Over hele verden har dyreværnsorganisationer ellers længe prøvet at få lovgiverne i tale omkring den nedværdigende behandling af cirkusdyr – foreløbig uden resultat. Menneskes ’ret’ til underholdning sættes åbenbart højere end dyrenes ret til at leve i overensstemmelse med deres natur.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: