Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 29. december 2009

I Danmark høster man pelse

Det ville være synd at sige, at den seneste tids mediestorm omkring den uværdige behandling af dyr i den danske minkindustri har foranlediget den store selvransagelse hos pelsavlere. Dyr lever stadig et kummerligt liv i bure for at blive dræbt for deres pels.

Hvad de dog skriver
LandbrugsAvisen har sendt deres journalist ud at rapportere fra dagens gerning på en minkfarm. Maleriske beskrivelser indleder artiklen: ’kraftig og sødelig lugt’, ’kaos af pels, flåede minkkroppe og savsmuld’. Man skulle tro, at lugten af død og de voldsomme billeder ville få skribenten til at stoppe op en gang og overveje, hvad det er han er vidne til. Men alt afhænger som bekendt af øjnene, der ser – og han ser ikke en slagtemark, men kun en ganske almindelig travl arbejdsplads i landbruget, som han beskriver under den sjældent grusomme overskrift ’Nu høstes pelsene’.

Pelskvalitet er ikke livskvalitet
Når minkavlere og deres mikrofonholdere snakker om ’kvalitet i produktionen’, mener de i hvert fald ikke dyrenes livskvalitet.  Dyrene lever deres liv i trådbure på en halv kvadratmeter, hvor de ingen mulighed har for at få selv de mest basale instinkter og behov imødekommet. Lande som Storbritannien, Irland, Kroatien, Bosnien-Hercegovina og Østrig har allerede forbudt pelsdyravl. I Danmark er der til gengæld ingen politisk vilje til at standse en industri, som eksisterer alene med det formål, at mennesker kan få tilfredsstillet deres forfængelighed. Der er nemlig penge i den industri – og så tør vores politikere ikke røre ved det.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: