Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 19. januar 2010

Grusomme griseforsøg afbrudt

En hurtig reaktion fra dyreværnsorganisationer har netop standset et eksperiment i Østrig, hvor levende grise blev begravet i sne. Forsøget skulle afklare under hvilke betingelser mennesker, der er fanget i en lavine, kan overleve.

Grusomt og nytteløst
I forsøget, som et hold af østrigske og italienske forskere står bag, blev nogle af de bedøvede grise helt begravet i sneen, hvor de døde af iltmangel, mens andre blev begravet til halsen og frøs til døde. Forskerne overvågede forløbet. Præcist hvordan grisenes død skal medvirke til at frembringe ny viden, der på sigt kan redde menneskeliv, står hen i det uvisse. 

Protester stoppede forsøget
En storm af protester rejste sig, da dyreværnsorganisationer fik nys om eksperimentet. Talspersoner fra organisationerne udtalte, at forsøget hverken kan forsvares etisk eller videnskabeligt, og aktivister blokerede Ötz-dalen i de østrigske Alper, hvor griseforsøgene fandt sted. 

Stadig brug for aktiv stillingtagen
Forsøget er således midlertidigt afbrudt, men planerne om at gå videre med det er ikke skrinlagt. Derfor er det vigtigt at fortsætte med at protestere. Giv din mening til kende over for både de ansvarlige forskere og de myndigheder, der tillader eksperimentet, ved at sende dem et brev eller en e-mail. Klik på linket herunder for at se forslag til brev og en liste over de implicerede forskere og myndigheder.
Forslag til brev

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: