Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 24. april 2010

Der er brug for Forsøgsdyrenes Værns indsats

Som følge af dyreværnsforeningernes ihærdige indsats er der i de seneste år kommet større fokus på forsøgsdyr, og dét de udsættes for. Alligevel dør hvert år millioner af dyr i forsøgslaboratorier verden over. Men vi kan alle være med til at gøre en forskel – og Verdensdagen for Forsøgsdyr, som markeres i dag, den 24. april, er et godt tidspunkt at begynde.

Hvad kan du gøre?
Begynd med at indmelde dig i Forsøgsdyrenes Værn. Jo flere vi er, desto mere bliver vi hørt. Fortæl om os til familie, venner og kolleger, og få dem til at blive medlem. Uddel vort materiale og støt vore kampagner, hvor vi opfordrer dig til forskellige former for aktioner – du kan gøre en forskel. Tænk forsøgsdyrene ind i din hverdag: lad være med at købe kosmetik, som er testet på dyr. Kosmetik dækker også shampoo, barberskum, deodorant og sæbe. Udeluk så mange kemiske produkter i din husholdning som overhovedet muligt. Alle kemiske stoffer er testet i ofte meget lidelsesvoldende dyreforsøg.

Rent hjem – med ren samvittighed
Mange tænker ikke på, at så godt som alle de husholdningsprodukter, vi bruger til daglig, er blevet testet på dyr – opvaskemiddel, universalrengøringsmidler, WC-rens, ovnrensemiddel m.m. Selv i en travl hverdag er det muligt at gøre en betydelig forskel ved at vælge at købe produkter, der er blevet til helt uden brug af dyr – du kan se en liste her.

Giv dine penge med omhu
Når du donerer penge til velgørende foreninger, så se på deres dyreværnsmæssige profil. Ofte er du med til at støtte dyreforsøg. Forsøgsdyrenes Værn har udarbejdet et hæfte og en folder om sygdomsbekæmpende foreningers politik på området. Bestil her. Du kan være med til at vende udviklingen ved at kræve, at de sygdomsbekæmpende foreninger du støtter prioriterer forskningsprojekter, hvor forsøg på dyr ikke indgår.

Undlad også at give penge til hjælpeorganisationer, som baserer sig på dyreudnyttelse – f.eks. sælger grise, geder, høns, kaniner, fisk og ænder til levering i fjerne lande. Det kan ganske enkelt ikke betragtes som velgørenhed.

Giv økonomiske bidrag
Ved at støtte Forsøgsdyrenes Værns arbejde for forsøgsdyrene, så hjælper du en meget stor gruppe af dyr, som i ringe grad har mediernes og politikernes bevågenhed. Vi har brug for penge for at kunne fortsætte vort vigtige arbejde. Derved hjælper du også forsøgsdyrene.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: