Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 3. maj 2010

Sag anlagt mod den amerikanske regering

En sammenslutning bestående af flere amerikanske og britiske dyreværnsorganisationer har anlagt sag mod den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, ’The Food and Drug Administration’ (FDA).

Langt fra europæisk standard
Årsagen er, at FDA undlod at reagere på sammenslutningens krav om, at de skulle udstede regler, der forpligter medicinalselskaber og lægemiddelproducenter til at erstatte forsøg på dyr i udviklingen og testningen af medicin med metoder uden brug af dyr, når de forefindes. Kravet, som også bliver støttet af talrige læger, dyrlæger og videnskabsfolk, ville bringe USA på niveau med EU, hvor en sådan bestemmelse har været gældende de seneste 20 år.

Tid til at handle
Kravet blev indgivet i så langt tilbage som november 2007, men har hidtil ikke givet anledning til handling fra de amerikanske myndigheders side. Dr. Jarrod Bailey, som er talsmand for sammenslutningen, udtaler: ’Det er presserende, at FDA viser lederskab ved at vælge moderne og humane testningsmetoder. USA halter langt efter Europa, når det drejer sig om at erstatte lidelsesvoldende dyreforsøg på områder, hvor andre metoder er til rådighed. Det er på høje tid at handle’.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: