Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 15. juni 2010

Den malaysiske saga fortsætter

På trods af massive internationale protester er der intet tegn på, at de malaysiske myndigheder agter at standse bygningen af et dyreforsøgslaboratorium – et projekt, som vi tidligere har omtalt her på bloggen.

Uden lovens beskyttelse
Kontraktlaboratoriet er bestilt af det indiske dyreforsøgsfirma Vivo Bio Tech, som udfører udliciterede opgaver for medicinalvirksomheder fra hele verden. Nu udvider de aktiviteterne i Malaysia, et land helt uden lovgivning om forsøgsdyr. Faciliteten skal ifølge rapporter i pressen bruges til giftighedsforsøg – angiveligt også til at teste kosmetiske produkter, hvilket er ulovligt i EU-lande. Fortsætter byggeriprojektet vil mange dyrearter hér komme til at lade livet i lidelsesvoldende forsøg: hunde, kaniner, mus, rotter, hamstere. Dertil kommer, at bygningen af laboratoriet risikerer at føre til øget handel med ulovligt indfangede vilde aber til brug i de forsøg, der vil skulle udføres på stedet.

Originalt argument
Debatten har her på det sidste fået et indspark fra selveste regeringschefen for den malaysiske stat Malacca, hvor det kommende laboratorium skal ligge. Blandt andre guldkorn udtaler han: ’Gud har sat dyrene på jorden for at mennesker skal bruge dem. Og nogle skal bruges i forsøg’. Et sandt at sige ret usædvanligt argument, i hvert fald når det kommer fra en regeringschef. Om ikke andet har udtalelsen skabt en del røre i medierne. Til gengæld står det klart, at vi ikke kan forvente, at de malaysiske myndigheder vil gribe ind for at standse projektet.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: