Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 12. oktober 2010

Undervisning med humane metoder

Efter vedholdende pres fra både borgere og dyreværnsorganisationer har dyrlægeuddannelsen ved Guelph University i Ontario, Canada, besluttet at opgive anvendelsen af dyr i undervisningen til fordel for mere moderne og humane metoder.

Simulationer og klinisk erfaring
Dyrlægestuderende ved det canadiske universitet slipper fremover for at skulle være skyldige i utallige dyrs død under deres uddannelse. I stedet vil der i undervisningen anvendes bl.a. moderne simulationsmodeller til at øve kirurgiske færdigheder. Derudover vil de studerende opnå værdifuld klinisk erfaring ved at assistere med at lægge dyr i bedøvelse og ved reelle kirurgiske indgreb. Det canadiske universitets fremsynede beslutning betyder, at de kommende dyrlæger ikke alene tilegner sig faglig viden, men også respekt for det enkelte dyrs liv.

Danmark stadig tilbage i felten
Det er en glædelig nyhed for de mange borgere og dyreværnsorganisationer, der i mange år har argumenteret for en mere etisk og videnskabelig pålidelig tilgang til undervisningen på både dyrlæge- og medicinstudier. Forsøgsdyrenes Værn håber, at det snart bliver danske universiteters tur til at vågne op og skrotte de forældede metoder de anvender i dag, hvor respekten for dyreliv ikke er stor. Dyrene behandles reelt blot som undværlige rekvisitter i undervisningen.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: