Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 4. januar 2011

Jagt på ulve skal stoppes

De svenske myndigheder gav i december grønt lys for nedskydningen af 20 ulve i denne vinter. En omstridt beslutning, der har været genstand for kritik både fra dyreværnsorganisationer og fra EU.

Kontroversiel politik
Riksdagen i Sverige vedtog sidste år, at ulvebestanden skulle holdes nede på 210 dyr, og vinterjagt på ulve blev for første gang siden 1964 tilladt i Sverige. Det er endnu et eksempel på den forfængelige idé, at mennesker har ret til at styre naturen efter forgodtbefindende. Sidste års jagt resulterede i skamskudte og stressede dyr og forældreløse hvalpe, og samme sørgelige billede vil med stor sandsynlighed gentage sig i år, hvor 3000 jægere allerede har tilmeldt sig jagten.

EU til undsætning
Både dyreværnsorganisationer og Verdensnaturfonden har kritiseret de svenske myndigheders beslutning for at savne videnskabeligt grundlag og for at føre til tab af genetisk materiale. Heldigvis ser det ud til, at EU kan sætte en foreløbig stopper for den planlagte nedskydning af ulve. EU’s miljøkommissær skrev til den svenske miljøminister, at den svenske politik på området ’rejser alvorlige spørgsmål’ og advarede mod at lade jagten begynde, førend Kommissionen har kigget nærmere på bestemmelserne omkring ulvejagt i Sverige.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: