Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 26. januar 2011

Tyrefægtningen sendt til tælling

Både dyreværnsorganisationer og almindelige borgere har i mange år forsøgt at sætte en stopper for de inhumane tyrefægtningskampe – men der er stadig langt til målet.

Spæde skridt
På trods af kraftigt dalende interesse for de brutale forestillinger, bliver tyrekampe fortsat afholdt både i Spanien, Frankrig, Portugal og i sydamerikanske lande såsom Peru, Mexico eller Colombia. Catalonien skrev sidste år historie ved at blive den første region på det spanske fastland, der vedtog et forbud mod tyrefægtningskampe (på de Kanariske Øer har tyrefægtning været afskaffet siden 1991). Nu har den statslige tv-station, RTVE, besluttet, at tyrekampe skal bandlyses fra deres programflade – et halvhjertet forbud dog, der kun gælder frem til kl. 22. Forklaringen er, at der skal tages hensyn til børn, der kan risikere at blive udsat for billeder af vold mod dyr (en ret alle voksne også burde have).

Rasende fans og nostalgiske medløbere
Beslutningen har ikke overraskende vakt harme og raseri blandt det højrøstede mindretal af tilhængere af den barbariske forestilling’ – først og fremmest tyrefægternes egne organisationer. De mener, at den landsdækkende tv-station lader hånt om en central del af spansk kultur. Det er trist, at man kan slippe af sted med at kalde en tradition, der hylder vold mod dyr som et udtryk for mod og mandighed, for kulturbærende og bevaringsværdig. En sang, som tilhængere af tyrefægtning også istemmer – tilsyneladende uden at overveje, om alle traditioner er værd at samle på.

Blodig turisme
Beskæmmende er det i øvrigt også, at et hav af turistbureauer og -hjemmesider – herunder mange danske – fortsat ynder at præsentere tyrefægtning som en kulturel seværdighed, og som selve symbolet på Spanien – et symbol mange spaniere gerne så droppet.  Forsøgsdyrenes Værn undrer sig over, at turistbureauerne vælger at lukke øjnene for den uværdige behandling af levende dyr, der foregår i arenaerne.  Bureauerne burde tage deres markedsføringsstrategi op til overvejelse – det giver hverken et godt ry eller kunder i butikken at støtte et sygt show, som i stadig større grad vækker afsky.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: