Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 3. august 2011

Forsøgsdyrenes Værns Botox-kampagne giver overskrifter

Forsøgsdyrenes Værns Nej til Botox-kampagne mod testning af botulingiftprodukter på dyr har givet genlyd i en række danske medier.Vor holdning kom således til udtryk i Dagbladet Køge, Dagbladet Ringsted, Frederiksborgs Amtsavis, Midtjyllands Avis, Morsø Folkeblad, Skive Folkeblad og Sjællandske Medier.

Vag lovgivning
Forsøgsdyrenes Værns kampagne retter sig mod den fortsatte anvendelse af dyreforsøg til at teste varepartier af botulingiftprodukter såsom Botox. Det drejer sig navnlig om den forældede og ekstremt lidelsesvoldende LD50-test, som fortsat anvendes, blandt andet i USA, til trods for, at der er kommet alternativer. Produkter som Botox bliver hovedsageligt brugt i kosmetisk øjemed og bør følgelig være omfattet af kosmetikdirektivets forbud mod dyreforsøg. Alligevel kan producenterne udnytte en hul i lovgivningen og teste på dyr, eftersom botulingiftprodukterne også har en (mindre omfattende) medicinsk anvendelse.

Bedre oplysning nødvendig
Flere end 20.000 danskere får hvert år en Botox-indsprøjtning, men kun et fåtal blandt dem har kendskab til den grusomme virkelighed, der gemmer sig bag den behandling, de køber. Forbrugernes manglende viden er således en del af problemet, som Forsøgsdyrenes Værn prøver at afhjælpe, blandt anden via den igangværende kampagne. Klik her for at læse mere og finde ud af, hvordan du kan bidrage til at stoppe testningen af Botox på dyr.

Reklamer

Kategorier

%d bloggers like this: