Posted by: Forsøgsdyrenes Værn | 7. september 2011

Brug menneskeceller til sukkersygeforskning – ikke mus

Der findes så store forskelle mellem den måde insulin omsættes på i en musekrop sammenlignet med i en menneskekrop, at den forskning i sukkersyge, som er udført på mus, bør foretages påny – men på mennesker. Den udtalelse kommer fra professor Per-Olof Berggren fra Karolinska Instituttet.

Advarslen bringes i en rapport, som professor Berggren og hans forskerteam har offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Cell Metabolism, og den har vakt opsigt i medierne.
”Hvis vi skal finde frem til ny medicin til behandling af sukkersyge, så må vi studere insulinproducerende celler fra mennesker”, siger han.

Diabetikere har brug for bedre medicin
Den medicin, der er på markedet i dag, fungerer ikke tilfredsstillende. Forskning på området foregår først og fremmest på mus, men den ny rapport viser, at der er så stor forskel på mennesker og mus, at forsøgene må gentages på mennesker. Det er ikke blot forskelle i frigivelsen af insulin, som gør forsøg på mus upålidelige. Der er også forskelle i den måde nervecellerne i bugspytkirtlen fungerer hos mus og mennesker.

Reklamer

Kategorier